Novinky

Ocenenie našej práce na ITAPA 2016

22.11.2016

Projekt Elektronizácie služieb Bratislavskej samosprávy patrí medzi najlepšie IT projekty roka 2016.

Medzinárodný kongres ITAPA je od roku 2002 jednoznačne najvýznamnejším, najznámejším a najväčším podujatím na Slovensku, ktoré sa zaoberá informatizáciou verejnej správy (eGovernmentom).

Projekt Elektronizácie služieb Bratislavskej samosprávy súťažil v kategórii Nové služby pre občana a spomedzi množstva prihlásených projektov získal vynikajúce 3. miesto. „Ocenenie si veľmi vážime a to najmä z toho dôvodu, že ide o služby, ktoré reálne zlepšujú život občanov Slovenska a našej spoločnosti,“ reagoval na hodnotenie odbornej poroty výkonný riaditeľ Nuaktiv Miroslav Ličko. „Treba však podotknúť, že ide o úspech všetkých ľudí, ktorí na projektoch robili, či už na strane nás ako dodávateľa, alebo na strane klienta.“

Zadávateľom projektu Elektronizácie služieb Bratislavskej samosprávy bolo Hlavné mesto SR. Projekt zjednodušuje život, šetrí čas a peniaze samospráve, podnikateľom a obyvateľom všetkých mestských častí.

Používatelia môžu v súčasnosti využívať 85 nových elektronických služieb, z toho 59 transakčných a 26 informačných, rozdelených do logických kategórií v zmysle riešenia bežných životných situácii.